Gezinshuis LeMaMa biedt geborgen zorg aan jeugdigen en jongvolwassenen

Omdat iedere jongere telt

Dat is de overtuiging van Gezinshuis en fasehuis LeMaMa uit Nieuw-Lekkerland. Robert en Mieke Voorwinden zijn sinds 2018 gezinshuisouders en aangesloten bij Gezinshuis.com. Daarvoor hebben ze ruim 8 jaar als pleegouders gewerkt. Naast hun drie kinderen bieden ze een thuis aan vier gezinshuiskinderen en geven ze structuur en begeleiding in hun eigen fasehuis waar drie 18+ jeugdigen begeleiding krijgen naar zelfstandigheid. De specialisatie van dit gezinshuis is de unieke zorgcombinatie voor zowel gezinshuiskinderen met autisme en trauma áls de begeleiding aan 18+ jongvolwassenen naar zelfstandigheid.

Zorg van Gezinshuis LeMaMa en doelgroep

Robert en Mieke hebben al 15 jaar ervaring in de jeugdzorg. Robert combineert zijn werk als procesoperator met het gezinshuis. De christelijke identiteit van Robert en Mieke draagt dagelijks bij aan hun overtuiging om jeugdigen te helpen die vanwege omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Het gezinshuis werkt samen met profila zorg, een zorgaanbieder in Zuid-Holland en de gezinshuisouders zijn SKJ-geregistreerd.

Gezinshuis LeMaMa vangt jeugdigen op tussen de 4 en 23 jaar oud. Momenteel zitten er jeugdigen die autisme hebben en hechting- en traumaproblematiek. De Triple C methode en voor kinderen met ASS de ‘Geef me 5’ methode zijn belangrijke uitgangspunten in de dagelijkse zorg voor deze jeugdigen. Het geeft ze houvast in hun al turbulente leven.

Samenwerking met het netwerk en familie van de jeugdigen

Het biologische netwerk van de geplaatste jeugdigen is enorm belangrijk voor een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Gezinshuis LeMaMa faciliteert contact graag in hun eigen gezinshuis, zodat de leefwereld van de jeugdigen duidelijk en transparant is. Hierin werkt het gezinshuis samen met de voogd of andere hulpverlening.

Continuïteit en verlengde jeugdzorg voor kwetsbare jongvolwassenen

Gezinshuis LeMaMa biedt in een fasehuis, direct grenzend aan het gezinshuis, ondersteuning aan jongvolwassenen (18-23) die begeleiding nodig hebben vanwege een licht verstandelijke beperking, autisme of psychosociale problematiek. Omdat de jeugdwet in principe stopt na het 18e levensjaar gaat deze zorg verder onder de WMO of verlengde jeugdwet. In het fasehuis ontwikkelen deze jongeren zich op gebieden als wonen, werken, financiën, huiselijke relaties, geestelijke gezondheid, activiteiten en dagbesteding/werk.

Raak je geïnspireerd door het verhaal van Robert en Mieke en lijkt het je interessant om een gezinshuis te starten? Kom live met ervaren gezinshuisouders in contact tijdens onze informatieavond in Gouda op dinsdag 10 juni.